2009. augusztus 27., csütörtök

Négyfűszeres kenyér burgonyával


Limaránál találtam hónapokkal ezelőtt azt a kenyér receptet, ami a hétvégi krumplipüré maradékát használja fel. Ki is próbáltam akkoriban, ugyan nem pürémaradékkal, csak főtt krumplival. Az egyik legfinomabb kenyerem volt, amit az elmúlt - közel - 4 évben sütöttem.

Most a hűtőben petrezselymes krumpli maradt, azt használtam fel legújabb kenyérkémhez.
A petrezselymet kiegészítettem snidlinggel, kakukkfűvel és egy kevés kaporral.

A dagasztáshoz mindig kérem a gép segítségét, most ezeket tettem az üstbe:

2,5 dl víz
1 evőkanál olívaolaj
1,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
maroknyi petrezselymes krumpli
maroknyi öregtészta
50 dkg finomliszt
1 evőkanál búzasikér
1 dkg friss élesztő
A dagasztás lejárta előtt a felaprított fűszereket is beletettem.

Dagasztás után kelesztés, formázás, és a sütőben 200 fokon készre sütöttem.

Kár, hogy ez a kakukkfű levélke az aljára került, legközelebb figyelek, hogy a tetején legyen.

1 megjegyzés:

Limara írta...

Hmm, érzem az illatát! :)