Limaránál találtam hónapokkal ezelőtt azt a kenyér receptet, ami a hétvégi krumplipüré maradékát használja fel. Ki is próbáltam akkoriban, ugyan nem pürémaradékkal, csak főtt krumplival. Az egyik legfinomabb kenyerem volt, amit az elmúlt - közel - 4 évben sütöttem.
Most a hűtőben petrezselymes krumpli maradt, azt használtam fel legújabb kenyérkémhez.
A petrezselymet kiegészítettem snidlinggel, kakukkfűvel és egy kevés kaporral.
A dagasztáshoz mindig kérem a gép segítségét, most ezeket tettem az üstbe:
2,5 dl víz
1 evőkanál olívaolaj
1,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál cukor
maroknyi petrezselymes krumpli
maroknyi öregtészta
50 dkg finomliszt
1 evőkanál búzasikér
1 dkg friss élesztő
A dagasztás lejárta előtt a felaprított fűszereket is beletettem.
Dagasztás után kelesztés, formázás, és a sütőben 200 fokon készre sütöttem.
Kár, hogy ez a kakukkfű levélke az aljára került, legközelebb figyelek, hogy a tetején legyen.
1 megjegyzés:
Hmm, érzem az illatát! :)
Megjegyzés küldése