2009. szeptember 14., hétfő

Korpás kenyér graham liszttel

Gyakran készül nálunk ez a cipó, ami akár teljes egészében kenyérsütő gépben készíthető.
Általában éjszakára készítem be, így reggel már az illatára ébredhetünk.
Kicsit sűrűbb, igazi "reform" kenyér, bár a szöget azért nem lehet vele a falba verni! :-) Napokig friss marad, nem morzsálódik.
Most gépi dagasztás után, a sütőben sütöttem meg. A tetejét a sütőbe helyezés előtt vizes ecsettel kenegettem meg, arra szórtam egy kevés zabpelyhet, de a nagy része lepotyogott.
Tudtok nekem segíteni abban, hogy hogy lehet ráragasztani a kenyérre a magokat? Már több módszert próbáltam, de egyik sem az igazi.
3 dl langyos víz
1 ek kristálycukor
1 ek só
késhegynyi aszkorbinsav (enélkül is jó)
33 dkg finomliszt
17 dkg graham liszt
2 ek búzakorpa
1 ek lenmag
1 ek szezámmag
1 ek napraforgó mag
1 ek sikér
2 dkg friss élesztő

3 megjegyzés:

Bea írta...

Nekem is lepotyognak a magok:( Most épp Limarától a Scali kenyeret próbálom ki...most kel a tészta. Ezen szezámmag van...hát kiváncsi vagyok mennyi marad rajta??
Egyébként szép kenyeret sütöttél!

Nóra írta...

Én is azt kezdem el ma este a gyors kovásszal. :-) És pont ott láttam, hogy tojásfehérjével "ragassza" rá a szezámmagot, úgyhogy feltétlen ki kell próbálnom.

Bea írta...

Ráragadt, és a kenyér isteni volt:))) Volt, ugyanis elfogyott...:)))