2009. szeptember 30., szerda

90% Cacao nadrág

Ezt az étcsoki színű gyapjú szövetet augusztus végén vettem, be is számoltam már róla. Az idei őszi-téli szezon színei nálam a csoki és az erdei gyümölcsök keveréke lesz, finom, ugye?
Sima, mindennel hordható darabot szerettem volna, egyszerű szabásvonallal. A varrásban nagy úr a "bevált" modell, ezért ugyanazt a szabásmintát használtam, mint a nemrégiben varrt háromnegyedes nadrágnál. Lehagytam a zsebeket, zsebfedőket (mert azért ne legyen tényleg minden egyforma) és persze normál nadrághosszt szabtam.
A sötét anyag varrása még nappali fényben is szemet próbáló feladat, ezért - hogy feldobjam kicsit a munkát - tarka, hímzett tafttal béleltem a derékpántot. Ez tetszik legjobban az egész nadrágban. :-)
Felvéve - ahogy szerettem volna - jól kihasználható darabnak tűnik, de a teljes egyhangúság ellen egy kis gyöngysort hímeztem az eleje derékrészre.

3 megjegyzés:

Bea írta...

Nagyon szép lett! Ezeket a fazonú nadrágokat szeretem én is, már ami a derékmegoldást illeti:)
Csoki és erdei gyümölcs, jó kis kombináció!
A derékpánt más anyaggal való bélelése nagyon jó ötlet, újabban én is próbálkozom vele, tényleg feldobja a sima ruhát (és nem utolsó sorban kevésbé vastag egy téliesebb anyagnál!)

honfiviki írta...

Nagyon szép és nagyon tetszik! Kár, hogy nincs több fotó róla!
Én is szeretem ha különböző a bélelés... hát az ilyen igényes munkától, még nagyon messze állok.
Ügyes vagy!

Marcsi írta...

Szeretem ezt a finom eleganciát, ami árad a munkáidból. Gratulálok!