2009. szeptember 15., kedd

Púderszínű kordbársony ingkabát

Évek óta nézegetem ezt a modellt a Burdában, nagyon tetszett a sok darabból szabott derékrész.
Púderrózsaszín mikrokordbársonyból készítettem el, színben azonos gombokkal.
El tudom képzelni gyapjú szoknyával, vastag harisnyával téli hétvégére, vagy farmerrel és pólóval őszi kirándulásra.
Nagyjából 8 órát dolgoztam rajta, gombfelvarrással együtt, de szabás nélkül. Az egyes kockák szabásmintából való kivétele és a kordból való kiszabása is egy teljes estés program volt.
A dísztűzést ikertűvel csináltam, kicsit csökkentettem a méretén (mert Burda Plus modell volt), és a gallér hosszát is kisebbre szabtam, mint az eredeti.
Miközben a derékrészt varrtam, azzal a gondolattal játszottam, hogy egy középkori ruhát varrok... még a bársony is illett ehhez a hangulathoz.

2 megjegyzés:

Bea írta...

Nagyon csini!
A fotón alig látszik, hogy mikrokord, előszőr azt hittem, hogy sima bársony.
Azt elhiszem, hogy sokat dolgoztál vele, mire előkészítetted varráshoz. A bársonytól mindig tartok kicsit, egyrészt, hogy nehogy valamit is fordítva fektessek rá véletlenül másrészt viszont a sok-sok szösz miatt, amit kiad magából....pedig van egy blézerre való barnám és Vikinek egy szoknyára való törtfehérem itthon....

Nóra írta...

Köszönöm szépen! Kézben fogva is nagyon "mikro"kord. :-)
Igen, nagyon fontos a helyes szálirány. Szabás előtt sokáig simogattam az anyagot, hogy a szálak merre fekszenek, hogy felvéve az inget, ne fakó, hanem bársonyos legyen a színe. Egyszer azért megijedtem, a háromszögek szabásánál már nem emlékeztem, melyik a helyes irány... :-)
Nálam a bársonynak, kordnak "hangyái" vannak, tele van vele tényleg az egész lakás.
Kiváncsi lennék, milyen modellt varrnál magatoknak?