2011. szeptember 13., kedd

Anna Sui

Anna Sui 1964-ben született Detroitban, az Egyesült Államokban.
Gyerekkorától kezdve tervezőnek készült, bár saját bevallása szerint, sokáig nem is igazán tudta, mit is jelent ez. Látta édesanyját varrás közben, elkísérte a méteráru boltokba és olvasott egy érdekes cikket egy híres tervezőről. Miután New Yorkba költözött, felvételizett a Parsons művészeti iskolába, majd több, elsősorban fiatalos, sportos divatot diktáló cégnél dolgozott.

Az önálló munkát az 1980-as évek elején, a saját nappalijában kezdte meg. Barátai között tudhat sikeres fotósokat és a legnépszerűbb modelleket (mint pl. Linda Evangelista és Naomi Campbell), akik mindig bátorították munkájában.

Első nagyszabású divatbemutatóját 1991-ben rendezte, ami nagy áttörést jelentett a karrierjében. A Sohoban nyitotta meg első kiskereskedését, levendulaszín falakkal, vörös padlóval és fekete bútorokkal. Ez a dizájn a jelképévé vált üzleteinek, termékeinek, még az internetes oldala is pont egy ilyen boltba kalauzol bennünket. Érdemes elidőzni egy kicsit „Nála”, teljesen újszerű weblap szerkesztést és játékos hangulatot találunk.

Sikerei elindították a nemzetközi hírnév felé, először Japán majd Európa több országát hódította meg. Már nem csak ruhákat, hanem parfümöket, kozmetikumokat és egyéb kiegészítőket is tervezett.
Anna Sui realista tervezőnek vallja magát. Tudja, hogy óriási különbség van a divatbemutatók kollekciói és a „hús-vér” nők által, az üzletében vásárolt ruhadarabok között. Tudja, hogy vevői mit keresnek, igyekszik tehát ötvözni az új irányvonalakat a hordhatósággal. Ruháiban mindig fellelhetők a nőies, sőt néha kislányos elemek, egy csipetnyi nosztalgiával fűszerezve. Bármilyen termékre is kerül rá a logója, ugyanazt a minőséget kapjuk, ha csak egy rúzst vásárolunk, mintha egy ruhadarabot a legújabb kollekciójából.

4 megjegyzés:

Erika írta...

Várom a folytatást.:)) Úgy gondolom nem hiába írtál Anna Sui-ről.
De ahogy "ismerlek" már készen is van a folytatás. :)

Nóra írta...

:-)) Jól ismersz már.
;-)

Bea írta...

Erikával teljesen egyetértek! Nem véletlenül született ez a bejegyzés:))
És persze várom a folytatást!:))
Ne csigázz sokáig:))

Marcsi írta...

Megnéztem Anna Sui többi ruháját is.
Szenzációsak! Én is úgy gondolom, hogy nem csak a kifutókra tervezi a modelljeit, hanem hétköznapi emberek számára is hordhatóak. Ezt a jó tulajdonságot kevés tervező mondhatja magáénak!