2011. május 8., vasárnap

KOOS Design

Nos, tisztában vagyok vele, hogy ez nem az a kabát, amire mindenki vágyik. Viszont kétségtelen, hogy felkapjuk rá a fejünket szokatlansága láttán. Mikor először találkoztam a szabásmintájával, én is meghökkentem. Aztán azon kaptam magam, hogy egyre csak a fejemben jár… hogyan tudnám leegyszerűsíteni, „hordhatóbbá” tenni, felhasználni hozzá a kedvenc télies anyagaimat, de idővel rájöttem, ha megváltoztatom, már elmúlik ez az érzés, hogy egyre jobban kedvelem.

Persze én is látom benne a „Nyomorultak” szedett-vedett rongyait, az őslények taraját, de mégis nagyon egyedinek és különlegesnek tartom. Mikor nekiláttam, nem egy szükségszerű űrt akartam vele kitölteni, nem azért, mert sürgős szükségem volt egy átmeneti kabátra, hanem kíváncsiságból és élvezetből láttam neki.

Sajnos csak most készültem el vele, és ugyan most elég hideg van ahhoz, hogy fel is vegyem, tartok tőle, hogy legközelebb ősszel kerül elő a szekrényből.

A kabát legfontosabb értékei a részletek. Érdemes egy kicsit elidőzni a gomblyuk megoldáson. Hagyományos, kétszegélyes gomblyukként készül, de a színére hajtjuk ki az anyagot (aztán hajtogatjuk, tűzzük). Fő látványossága a szabásvonalakba állított hullámvonal. Ez különösen feltűnő az ujjakon, hiszen mozgás közben önálló játékba kezdenek a dinó tarajok.



A végeredmény tetszik. Remekül fog passzolni a gyapjú kabáthoz, a teknősnyakú pulcsihoz, a kagylógombos nadrágomhoz és még számtalan ruhadarabhoz a sokfélesége révén.

8 megjegyzés:

Marie-Noëlle írta...

Splendid.
You must have work very hard.The atching of the fabric is perfet.

Nóra írta...

Thanks! :-)

Marcsi írta...

Ez aztán az egyedi és különleges kabát! Szuper jó érzés lehet egy ilyen klassz ruhadarabot viselni.

Bejus70 írta...

Remek! Milyen jó, hogy épp ilyen vacak az idő!Kíváncsi lennék az irigy tekintetekre az utcán, melyek utánad fordulnak! Írd majd meg, mit tapasztaltál! Tutira megállítanak azzal, hol lehet ilyesmit venni!

Erika írta...

Elszállt a levelem!!:((


Ez nagyon jól sikerült!! Nem semmi lehetett az anyagot is összeválogatni hozzá.
Nekem is tetszik a fazon, de nem tudom magamon elképzelni.

Borga írta...

Már jó ideje olvasgatlak,de ennél a kabátnál muszáj írnom is...
Mestermunka!Nagyon tetszik a színe és a fazonja is.Én simán felvenném!

Nóra írta...

Köszönöm szépen! :-)

Kathy írta...

Super jo lett ez a kabat! Fantasztikus a szinosszeallitas es a fazon igy egyutt!:))