2011. május 20., péntek

Blúz vörös rózsával

Az új blúzom anyagát nemrég vettem; piros-fehér-sötétkék csíkjai miatt, elsősorban a tengerész ruhatáram kiegészítéseként.
Amit biztosan tudtam, mikor nekiláttam az elkészítésnek, hogy újra ezt a szabásmintát választom, már többször használtam és mindig bevált, ugyanakkor a férfias csíkos-ing stílust meg szerettem volna törni nőies fodrokkal. Zsabós fodorral egészítettem tehát ki az alap mintát.
Közben, a héten kaptam ezt a gyönyörű rózsát, ami munka közben nyílt ki és ontotta illatát mellettem. Addig nézegettem, szagolgattam, míg az eredetileg megvásárolt fehér, műanyag gombok helyett vörös selyemrózsa gombocskák kerültek a blúzra. Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy tartós megoldás, de annyira tetszik, hogy nem bánom, ha később le kell cserélnem őket.Mielőtt lerohantam a rövidáru boltba, „zsinórgombot" képzeltem el, fehéret vagy pirosat. Nem kaptam sehol, pedig a fejemben tisztán látom: tudjátok, ilyen paszomány-zsinórból készült, fonott, borsó nagyságú gombocska. Ha tudtok lelőhelyet, szívesen venném, ha segítenétek!

9 megjegyzés:

Bea írta...

Nagyon tetszik! Ez az anyag szuper!
Persze a blúz is csinos:))

Zsinórgombot még én sem láttam, viszont valamelyik régebbi burdában le van rajzolva az elkészítés menete...utánanézek, hátha megtalálom.

Nagyon tetszik a blúzod, olyan nehéz ilyen szép csíkos anyagot kapni...

Bea írta...

Feltettem egy képet a zsinórgomb készítéséről:)

Kathy írta...

Nagyon csini!:))

zazálea írta...

ti olyan szépen varrtok Beával,olyan tiszta és üde a a végeredmény mindig

Marcsi írta...

Csodaszép az új blúzod, és a gomb rózsák is gyönyörűek.
Nem tudom, hogy zsinórgomb ügyben segít-e ez a link http://varrogepcentrum.hu/termek/patchwork/csomo-keszito/8504-csomo-keszito , mindenesetre megosztom veled, hátha hasznát tudod venni.

Erika írta...

Csinos és elegáns. Nagyon szépen összeállítottad!

Nóra írta...

Köszönöm a kedves kommenteket!

Bea, köszi a fotót, pont erre gondoltam! Mintha tényleg én is emlékeznék erre a burda leírásra.

Marcsi, nem is tudtam, hogy manapság ilyeneket is lehet kapni. Nagyon jópofa, szerintem rendelek is egyet-mást. :-)

Jodi Wade írta...

The sleeves are so pretty with the little bows!

Nóra írta...

Thanks Jodi. :-)