2011. január 11., kedd

á la Féraud



Az előző bejegyzésben, pár sorban bemutattam Jean-Pierre Marty-t, a Féraud ház művészeti vezetőjét. Egy néhány évvel ezelőtti Burda magazinban olvastam róla, és a cikk kísérője volt a tervező egyik modelljének fotója.

Nem tudom megmondani, hogy miért pont most került rá sor, miért most tetszett meg annyira, hogy nekilássak az elkészítésének. Talán a tavaly nyáron elindított matróz stílusú ruhatáram bővítése volt a cél? Korábban is tetszett ez a fotó, a hagyományostól eltérő farmerkabát fazon, az ívelt dísztűzések, de csak mostanában kaptam hozzá nagy kedvet.
Nagy előnye a felhalmozott Burda újságoknak az internetes szabásminta-gyűjteményekkel szemben, hogy ha bármit készítenék, újra és újra végiglapozom a korábbi számokat is. Akárhányszor átnézem, mindig más és más modell tetszik meg.

Mindenesetre - mivel a lap a szabásmintát nem tartalmazta – az Újév első csöndes vasárnapján nekiláttam megszerkeszteni. Másnap megvettem minden hozzávalót és két délután alatt el is készítettem.
A saját szerkesztésű ruhadarabok előnye, hogy kevesebb próbával is olyan eredményt érünk el, mintha „ránk öntötték volna”. Hátránya, hogy órákig tart a szabásminta elkészítése (gondolom a rutin és a gyakorlatlanság hiánya miatt).

A babára ugyan nagy egy picit a kabát, de szerintem hasonlít a fotóra. Bízom benne, hogy a sötétre festett, rugalmas farmeranyag néhány mosással veszít a színéből, ami határozottan jót tenne neki. Igyekszem mielőbb beszerezni piros-fehér csíkos pamutot is, a hozzá illő matrózpólóhoz.
A sarki bőrdíszműves most is tudott segíteni, a nagy méretű, fém ringliket ő adta és ütötte bele a zsebfedőkbe (a cipzáras angol zakó műbőr szalagjait is ő szabta nekem készre).

7 megjegyzés:

dióhéj írta...

ó, nem is értettem minek mutogatod ennyit, aztán láttam (olvastam), hogy a babán lévő már a saját elkészült darab...fantasztikusan ügyes vagy, gratulálok a szerkesztéshez és a varráshoz is!

Kathy írta...

Nora, ez fantasztikusan jol nez ki! Mindig csodalattal nezem a munkadat, de ezek a gyonyoruen egyenes tuzesek mindent felulmullnak! Gratulalok!!! :))

Erika írta...

Minden elismerésem. Gyönyörűen megtervezted és elkészítetted!! Ezért szeretem a farmert, mert sokoldalúan kihasználható.:) Ha van valami amit nem szeretek, az a szabásminta szerkesztése. :(

Nóra írta...

Dióhéj, Kathy, köszönöm szépen! :-)

Erika, köszi Neked is. Én ritkán dolgozom farmerrel, de nem volt rossz. Neked is mindig tiszta kék az ujjad, körmöd tőle?
Én szeretek szerkeszteni, de ha van, inkább a kényelmesebb utat, a kész szabásmintát választom.
De hát a táskáidhoz is kell szerkesztés, az sem kisebb munka!

Marcsi írta...

Gratulálok!
Tökéletesen úgy néz ki mint az eredeti, nagyon ügyes vagy.
Sajnos tapasztaltam én is a farmer hátrányait. A fehér táskámat végleg elintézte egy farmer kabát.

Bea írta...

Nagyon csinos lett a kabátkád! Igazán profi munka, le a kalappal!:)
A színéből biztosan fog engedni kicsit, ha már varrás közben is megfogta a kezedet:)

Nóra írta...

Köszi Marcsi! Jó, hogy figyelmeztetsz, hogy viselés közben is engedheti a színét, fel sem veszem majd a fehér tengerésznacimmal.

Bea, képzeld, pedig már be is avattam varrás előtt az anyagot.