2011. június 22., szerda

Denim short

Ritka kivételek egyike, amikor férfiruhát varrok. Adott volt egy – utólag kevésnek bizonyuló - farmer anyagom, egy jópofa szabásminta a Burda 2010/4. számában és egy pasi, aki szereti a laza viseleteket, farmer-póló összeállításokat. Neki szerettem volna változatosságot nyújtani ezzel a térd alá érő nadrággal. Nem hosszú, hogy megsüljön ebben a kánikulában, és nem rövid, hogy csak a strandra lehessen felvenni.

Ez a sok zseb azonban rengeteg anyagot emésztett volna fel, mindössze kettőre futotta. Az ülepe folt sem telt már ki az anyagomból.
Mivel még sosem varrtam ilyesmit, arra gondoltam, hogy próbadarabnak jó lesz, ha nem sikerül, akkor sincs semmi gond.
A varrógépemet időnként nagyon sajnáltam, a sokszoros anyagrétegen csak nagyon lassan mertem keresztülvarrni.
A bélést (derékpánt, cipzár alátét) egy régi kockás shortból szabtam és az azon lévő márkajelzést is ráöltögettem erre a nadrágra, hogy nagyobb kedvet csináljak hozzá. Természetesen kereskedelmi forgalomba nem kerül, így remélem komoly hamisítási botrányba nem keveredek.
Ráfér a nadrágra a viselés, a hordottság, a sok mosás, hogy elveszítse ezt a homogén színű, vasalt kinézetét.

2 megjegyzés:

Bea írta...

Nagyon profi munka ismét! És tényleg ráfér némi koptatás:))))
Ezekkel a vastag anyagokkal sokszor küzdök én is, sajnálom a gépet.

Erika írta...

Nagyon jól összehoztad kevesebb anyagból is. Nekem így is nagyon tetszik ez a nadrág.
Igen egy farmernadrág úgy mutat jól ha tele van tűzésekkel, és bizony egy háztartási géppel nem olyan egyszerű ezeket az anyagokat megvarrni. Én is tapasztalatból mondom ezt. :(( Pedig a képen olyan, mintha vékonyabb anyagból készült volna ez a nadrág.