2011. június 24., péntek

Decens farmer szoknya

A farmerszoknyát lehet szeretni, lehet kevésbé kedvelni, de kétségtelen, hogy időtálló darab, minden évben és évszakban megtalálhatjuk az üzletekben.

Ami engem illet, szeretem a szoknyákat, szívesen hordok farmernadrágot is, de azokat a farmer szoknyákat, amik szabásukban a nadrágot utánozzák - mintha egy nadrág lenne szoknyává alakítva - azokat nem kedvelem.

A ma elkészült szoknya inkább üzleties jelleget kölcsönöz viselőjének, nőies, illedelmes, visszafogott. Óvatosan bántam a dísztűzésekkel, rejtett cipzárt varrtam az oldalába és türkiz színű szövettel béleltem a derékpántot és a zsebeket.
Az eredeti Burda leírás (2006/10/119) tartalmazza a hozzá való öv elkészítését is, de nemrég rábukkantam erre a kék-zöld-türkiz virágmintás keskeny derékszíjra az egyik boltban, és rögtön tudtam, hogy ez a farmerszoknya kiegészítője lesz.Még egy óriási dilemmában vagyok. Azon morfondírozok, hogy tegyek-e hímzést a szoknyára. Az egyik oldalára el tudnék képzelni valami virágmintát. Színeiben az övet utánozhatná. Lehetne kissé néprajzi jellegű, de modernebb virágminta is.
Ellene szól, hogy ha kékes-türkizes hímző cérnákat választok, akkor más, pl. a matróz stílusú felsőkhöz nem illene. Inkább maradjon a hímzés a kék árnyalatai és natúr (mint a tűző cérna színe) színekben? Vagy hagyjam az egészet, mert így mindenhez fel lehet venni? Mit gondoltok? Örömmel venném, ha segítenétek eldönteni.

15 megjegyzés:

Bea írta...

Csinos szoknya lett!
Esetleg ne türkizt válassz, hanem inkább fehéret és világoskéket, talán még nagyon sötétkéket is el tudok hozzá képzelni.
Az egyik idei burdában volt egy zsinórral díszítős fejezet. Ott mutattak be egy szoknyát, aminek az egyik oldalán tekervényes mintában (nem tudok jobb szót:))varrták fel a zsinórokat. Én azt is el tudnám rajta képzelni.
És talán ha modernebb mintát választasz, akkor jobban illik a tengerész kollekciódba.
Bocsi a szómenésért:)

Marcsi írta...

A tengerész stílusban készült ruhadarabjaid tökéletes kiegészítője ez a szoknya. Én valamilyen mobil díszítést tudok elképzelni, amit cserélgetni lehet, mint egy kitűzőt.

Nóra írta...

Ne viccelj Bea, örülök, hogy segítesz. Igen, emlékszem a zsinóros dekorra, anno csináltam is olyat már.
Igen, a kékes-fehéres hímzés színben, hordhatóságban jobb lenne.

Nóra írta...

Marcsi, köszi, nagyon jó ötlet!

Kathy írta...

Nekem nagyon csini igy ahogy van. Pont az egyszerusege miatt nagyszeru, lehet mindennel mindenkor hasznalni.:)))

GloriArt írta...

Szia!Én nem raknék díszítést,nekem így nagyon tetszik,és bármihez lehet párosítani!:)-esetleg tényleg valamilyen"mobil"dísz,de az meg úgy is a párosítandó ruhadaraboktól függ.

Nóra írta...

Igen, az a helyzet, hogy nekem is tetszik ezzel a "nemes egyszerűséggel". De a díszítése is vonz, szóval a mobildísz lenne a legpraktikusabb megoldás, igazatok van. Akár valami kis horgolt virág...

Névtelen írta...

Kedves Nóri, nagyon csinos ez a szoknya a maga egyszerűségében is.
Van magyar népművészetből vett zsinórozási formagyűjteményem, de nem tudok ide képet importálni. Ha segítesz benne és még aktuális Nálad a téma, szívesen megosztom Veled.
Üdv.
Eti
/Az eleje szűkítőket a formapántba szerkesztetted?
Hátul van lépéshasíték, és ha igen, azt is körbetűzted?/

Névtelen írta...

http://magyar_emlek.freeblog.hu/
Kedves Nóri, megtaláltam a linket, ahonnan én is elmentettem a zsinórozást és a többit.
Kincsesbánya, ajánlom szeretettel.
Eti

Nóra írta...

Kedves Eti, nagyon köszönöm a linket, jó hogy elküldted! Izgalmasnak tűnik, már megnéztem a sulytásokat és a rátett dekorációkat is.

A szoknya első szűkítőit elnyeli a derékpánt, igen. Annyival ívesebbre van szabva. Hátul egyébként van, a popsi miatt nagyobb elvét volt szükséges.
Lépéshasítékot nem kapott, mert bár a fotón nem annyira látszik, A vonalú a szoknya, lefelé bővül annyira, hogy könnyű fellépni benne a buszra. :-)

Névtelen írta...

Kedves Nóri, örülök, hogy a Te fantáziádat is megmozgatta a link tartalma :-).

Van egy szálában mintás homokszín len-pamut keverék anyagom. Tervezem, hogy a lányom számára lekoppintom a szoknyádat,/zseb nélkül/ ezért érdeklődtem a részletek iránt, köszönöm, hogy megosztottad a műhelytitkokat.
Eti

Nóra írta...

Ha le tudod fotózni, örülnék, ha megmutatnád a végeredményt! :-)

Névtelen írta...

Rendben :-))

zsana írta...

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a régebbi Burda számokat hol lehet beszerezni? Van erre ötleted? (pl. könyvtár, stb.) Nekem jelenleg 2 problémám van: (1) ilyen szinten sajnos, még nem tudok varrni :-( (2) A Burdában általában 1-2 modell tetszik, és emiatt vegyem meg az egész lapot? Szvesen csreberélnék valakivel, akinek vannak régebbi példányei...! Amúgy szuper a honlap! :-)

Nóra írta...

Szia Zsana!
Ha én találok egy olyan modellt, ami tetszik, akkor én beszerzem miatta a lapot, mert évek alatt rájöttem, hogy attól, hogy egy magazinban csak 1 ruha tetszik, nem jelenti azt, hogy mindig csak az az egy fog tetszeni. Ha valamit szeretnék varrni, mindig átlapozom a régieket is, és sokszor látok meg bennük olyasmit, amit korábban észre sem vettem, vagy nem tetszett. Ez változhat pl. a varrástudásod fejlődésével is. Úgy tudom, hogy az info@burda.hu címen bármikor lehet kérni régi újságokat is, mérsékeltebb áron. De már láttam könyvtárban is burdát, jó ötlet az is! Meg most a burda elindította a szabásminta webáruházát is, ott lehet rendelni 1-1 szabminta szettet is, nem kell az egész újságot kérni. Csereberében én sajnos nem tudok segíteni, mert ahogy le is írtam, én sokáig megőrzöm és nézegetem a régi lapokat is.
Köszi a dicséretet, én pedig sok sikert kívánok Neked a varrásban! Ha azzal kapcsolatos kérdésed is van, írj bátran, megpróbálok segíteni!