2011. június 3., péntek

Blézer bazsarózsával

Barátnőm kérésére készült ez a kabátka a fehér hímzett lenvászon és a sötétkék-bazsarózsa színű kockás ferdepánt házasságából. Kiváló nyári kiegészítője lenvászon nadrágunknak és szoknyánknak vagy akár egy kék farmernek.
Azt olvastam egyszer, hogy gyűrödt ruhában megjelenni bizony kínos, de ha az a ruhadarab tiszta selyem, len vagy más természetes szálból készült, akkor nem csak nem kellemetlen, hanem egyenesen trendi, hiszen ezzel mutatjuk, hogy mi csakis a természetes alapanyagokat részesítjük előnyben a viseletünkben is.
A szabásmintát a Burda Magazin 2006/7. számából vettük. A letisztult modellt a szabásvonalra fektetett ferdepánt díszítés dobja fel.
Be kell valljam, hogy az elkészítésének legtöbb idejét a belső varratok ferdepánttal való eldolgozása jelentette. A len annyira szálasodik, "szőrösödik", hogy úgy gondoltam, ez a legtisztább megoldás, a könnyített bélés is csak épp a válltöméseket takarja.

5 megjegyzés:

Bea írta...

Nóra, ez nagyon csinos és igazán szép munka. Ez a ferdepántos széleldolgozás nagyon klassz, tetszik nekem is.
Kész ferdepántot használtál, vagy te készítetted?
A blézert pedig nagyon szépen feldobja a kockás díszítő szalag és gombok!

Erika írta...

Nagyon elegáns egy blézer!! Annyira feldobja a ferdepánt díszítés, hogy mindjárt az van a szem előtt.Tetszik, ahogy a belső részét eldolgoztad. Igaz, hogy hosszadalmas munka, de nagyon megérte.

Nóra írta...

Bea: Gyári ferdepánttal készült; így hozta a barátnőm a lenszövetet együtt a kockás szalaggal. Próba közben találtuk ki, hogy csináltatunk hozzá gombokat is a pántból.

Köszi Erika, tényleg hosszadalmas volt, de nem bántam meg a szegélyezést.

Marcsi írta...

Csuda csinos!
Ez a ferdepánt mintha optikailag még jobban karcsúsítana is.

Nóra írta...

Köszi Marcsi! Szerintem is nyújtja az alakot a hosszanti sötét sáv.