2010. október 6., szerda

Mire gondoltam?

Shannon MushyWear blogján olvastam egy bejegyzést arról, hogy rendelt egy anyagot, de miután megérkezett, már nem emlékezett, mihez is rendelhette? Mire gondolt, mikor kiválasztotta?
Most én is szeretnék mutatni két anyagot, ami ugyanígy fekszik a szekrény mélyén. Mire gondoltam, amikor megvásároltam?

Íme az első:


Nem tudom mire gondoltam, mit szerettem volna belőle készíteni? Vastagabb, elasztikus pamutvászon. Beavattam meleg vízzel, így mindössze egy 80 cm hosszú és csak 120 széles darab van belőle, tehát ez is korlátozza a felhasználhatóságát. Ideális méret egy rövidke, egyenes szoknyához, de azt nem szeretnék. Érdemes talán variálni más színnel, de kapok hozzá illő anyagot? Feketével lenne a legegyszerűbb társítani, de az anyag nyárias, nyáron pedig nem szeretek feketét hordani (télen is ritkán). Időnként előveszem, megnézegetem aztán újra elcsomagolom.

A másik anyagra emlékszem:


Ez is tiszta pamut, nem rugalmas, de nagyon könnyű, légies, ideális blúzanyag. 160 cm hosszú és 150 cm széles. A színeibe szerettem bele, bár már a boltban sem tudtam, mi lesz belőle. És ez évek óta így van. Nemrég mutattam, milyen jól illene egy klasszikus kosztümhöz, vagy talán egy világos nadrággal tengerparti sétához de a nagy méretű virágok (kb 15 cm) kicsit elijesztenek. Milyen szabásminta rejthetné el a nagy virágok alakot kövérítő hatását, ugyanakkor hangsúlyozhatná mégis a mediterrán stílust?

Ha van kedvetek, mutassátok meg Ti is, milyen „Mire gondoltam” anyag fekszik a szekrényetek mélyén? Tényleg kíváncsi lennék! Talán közösen több ötletünk lenne, vagy akár egy csere-bere is kialakulhat közöttünk. Ha valakinek nincs blogja, de szívesen társulna, küldje el e-mailben nekem és megmutatom itt.

Végezetül szeretném megköszönni Kathynek, hogy gondolt rám, és nekem (is) szánta a Kreatív blogger díjat. Nagyon örültem neki, jól esett, hogy érdemesnek tart rá. A díjjal együtt járó szabályokat a legtöbben már ismerjük, mutatkozzunk be, és továbbítsuk az általunk nagyra becsült bloggertársainknak. Remélem senki nem haragszik meg, ha megszakítom a láncot, hiszen már én is továbbítottam korábban és úgyis tudjátok, hogy kit látogatok szívesen, rendszeres hozzászólásaimmal.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

nekem az első nagyon tetszik, igazi őszi színek. kár, hogy csak ennyi maradt belőle:( de még így is szép lenne egy mellény elejének, a hátának pedig selyem:)

Bea írta...

Nekem is mellény jutott először eszembe az első anyagól.
A másik anyagnak tényleg nagyon klassz színei vannak, de épp a nagy virágminták miatt én sem mernék belevágni...de talán nem szabnám meg nagyon az anyagot, hogy ha már nagy a minta, akkor érvényesüljön igazán.
Esetleg egy karcsú fazonú ing....

MushyWear írta...

Hi Nora! I love seeing your "What was I thinking?" fabric. I have a similar print as your first one and am also having a difficult time trying to decide what to do with it. But I gotta say, I LOVE the second print. I can see that made up into a pretty feminine blouse with taupe or smokey-blue skirt or trousers. What a great print! Also, I loved seeing your last posts on the jackets. They are truly beautiful. I especially love the mauve jacket and floral skirt. So pretty. I am glad you found my blog and we can get to know each other better by visiting here. Can't wait to see what you make up!

Erika írta...

Jó, hogy elindítottad ezt a témát. nekem is van olyan amiből még nem tudtam varrni, nem jön az ötlet...

A legelső anyagból én egy blúzt készítenék. Méghozzá egy karcsúsított fazont. Mell alatt szabott lenne, és egyszínű anyaggal "menne" tovább. Ha kapsz olyan anyagot ami menne a mintákhoz.

A másik anyagból még én se tudom, hogy mi lenne jó. De valami hasonlót eltudnék képzelni, mint amit Mushywear varrt magának mint ruhát, csak ebből blúz lenne. Mell alatt szintén szabott.

Nóra írta...

Köszönöm a segítségeket!
Az első anyag kicsit merev ahhoz, hogy blúz legyen belőle, de a mellény jó ötlet.
A nagyvirágosból formálódik bennem valami ötlet, ahogy MushyWear, Bea és Erika is írta, valamilyen igazán nőies blúz.