2010. szeptember 21., kedd

Fahéjszín kordbársony kabát

Ezt a mályvás-fahéjas színű kordbársonyt ajándékba kaptam és rögtön megtetszett. Tiszta pamut, velúrbőr hatású fénye és különleges színe van. Hm, mit is csináljak belőle?

Mindenképpen hangsúlyozni szerettem volna a hasított bőr jellegét, a mennyisége pedig egy zakóra volt elegendő. Erre a Burda modellre esett a választásom.

Barna hímzőcérnával öltögettem körbe a szegélyeket és – a számomra megunhatatlan – bőr utánzatú gombokat tettem rá. A két alsó zseb buggyosságát két-két szűkítő adja. A háta övpánt célja pedig a derék hangsúlyozása.



Sajnos minden alkalommal meg kell küzdenem a hazai üzletek szegényes rövidáru választékával. Tudom én, hogy kicsi társadalom a varróké, de hogy néhány jobb minőségű gomb vásárlásához a fél országot körbeutazom, az már elkeserítő. Ti hogy vagytok ezzel? Külföldön jobb lehet a helyzet?

11 megjegyzés:

Tímel írta...

Istenke,ez de szép!

krisz írta...

Megint milyen szépet varrtál!Én is szivesen bevállalnék egy ilyen zakót!Olyan régen varrtam magamnak,mert az olyan sok idő,meg macera,de ha látom miket csinálsz mindig fellelkesedek.
Itt Kanadában is szegényes a választék,bár néha úgy érzem hogy otthon még ettől is jobb volt.Anyagot is ha valami szebbet szeretnék,akkor a neten rendelem.Ráadásul még a postaköltséggel együtt is olcsóbb mintha itt vennám meg.Mondjuk mi egy isten háta mögötti kisvárosban élünk,nem tudom a nagyobb városokban hogy van ez.

Nóra írta...

Valamelyest segített, hogy azt írod, Kanadában sem jobb a helyzet. Azt mesélte az egyik üzletben a tulaj, hogy állítólag az a baj, hogy az ázsiai késztermékekre nincs vámkötelesség, az alapanyagokra viszont elég jelentős, emiatt drágulnak annyira a rövidáru és méteráru dolgok és egyre kevesebbnek éri meg varrni.

Erika írta...

Nagyon szépet varrtál, mint mindig!!!
Nekem is van még egy kabátra való mályvaszínű kordom. Majd meglátom mi lesz belőle.:)) Megtetszett ez a fazon és a stílusa is.
Ez a hasított bőr megoldás nagyon tetszik!!

Bea írta...

Nagyon csinos zakót készítettél ismét! Szép színe van, és az az aprólékos "hímzés"...csúcs!
Az alapanyagokkal kapcsolatba sajnos csak egyetérteni tudok, egy-egy jobb gombért lejárhatjuk a lábunkat is...

Kathy írta...

Nagyon jok a szinek, es az az aprolekos kis tuzes a szeleben, csodasan mutat! :))

Marcsi írta...

Nagyon tetszik a színe is és az elegáns fazonja. Szépen kiemelted a dísztűzéssel a vonalakat.

Muffin...♥ írta...

nagyon tetszik nekem is....

Szemi írta...

Szuper lett ez a kabátka, ez az egyik kedvenc színem.
Szivesen elfogadnám, a fazonja is nagyon tetszik.

Nóra írta...

Köszönöm szépen a kedves szavakat!
Szemirámisz, nagyon szívesen elkészíteném Neked is, az egyetlen probléma, hogy ezt az anyagot már nem tudnám beszerezni.

Unknown írta...

Nagyon szepek a munkaid. Koszi a leirasokat.