2012. augusztus 7., kedd

Esővédő ponyva


Gondolkodom egy ideje, hogy megmutassam-e, mi került ki mostanában a varrógépem alól.

Nem tipikus szalonmunka, nem szükséges hozzá semmilyen előképzettség, csak egy készen kapható, vízhatlan, zsinórfűző karikákkal (ringli) körbevett ponyva, egy háztartási varrógép, ja és az ötlet.

Évek óta porosodik a pincében ez - az eredetileg autófedésre készült - 4X5 méteres, műanyag ponyva. 

Régóta adott volt egy masszív fenyő bútor a teraszunkon, amit annyira szerettünk volna kímélni, hogy rendszeresen behordtuk a házba. Ez elég macerás, ugye? Tudtuk, hogy a ponyva és a bútor egy pár, de amikor csak úgy simán ráterítettük és összefűztük egy madzaggal, a szél és az eső pillanatok alatt lerángatta és ott tartottunk, ahol előtte, az eső áztatta a bútort.

A padok és az asztal egyben letakarva egy nagyjából 2X2 méteres négyzetet alkot, közel 1 méteres magassággal. Kivágtam tehát a ponyvából egy 4X4 méteres négyzetet (azaz levágtam egy 1 méteres csíkot a ponyva hosszabb végéből), így a három eredeti, ringlikkel felszerelt szélét is megnyertük. 
Felterítve a bútorra, bejelöltem a sarkoknál kieső négyzeteket, azt kivágtam, és varrógéppel összevarrtam. Szerencsére nem volt kínlódás, a műanyag fólia úgy szaladt a varrógép alatt, ahogy kell. Nagyjából 30 perc elteltével letakartuk a teraszpadokat. 

Fellelkesülve a sikeren, a maradékot sem szerettem volna kidobni, ugyanezzel a technikával (azaz a sarkok levágásával és összevarrásával) befedtem a nemrég készült párnatartó ládát is, hogy hosszabb távollét esetén azt is megóvjuk az időjárástól.

3 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Ügyes!

Erika írta...

Nekem tetszik az ötlet is és a kivitelezés is.

Nóra írta...

Köszönöm! :-)

Hát, a kivitelezésben semmi extra nincs, tényleg nagyon egyszerűen megoldottam, de nagyon örülök az eredménynek. Mostanában folyton ilyen dolgokkal foglalkozom, most is épp vászonzacskókat gyártok a pingpong ütők számára, medencetartozékoknak...