2010. november 23., kedd

Teknős nyakú pulóver





Ez egy olyan ruhadarab lehet - bárki ruhatárában -, amely kiválóan alkalmas nadrágok, szoknyák, ruhák kiegészítéseként, és szorosra szabott ujjaival kényelmesen befér akár egy kardigán vagy karcsúsított blézer alá.
Semleges színe tovább segíti a többi ruhadarabhoz való alkalmazkodását, ez adja a hátrányát is, mert ebben "nagyot villantani" nem lehet.


Olyan egyszerű a fazon, hogy a 2010. szeptemberi Burda lapozgatásánál fel sem tűnt, később, külföldi blogokon találkoztam vele és kaptam hozzá kedvet.

A kiválasztott anyag szinte teljes mértékben pamut, néhány százalék elasztánnal keverve.

Garbó, de a nyakrész nincs külön szabva, ez adja a dekoratív redőket. A szűk szabású ujja 15 centivel hosszabb a szükségesnél, így a csuklónkon is megjelennek a teknősbékára jellemző ráncok.
A szabásminta kivétele és maga a szabás fél órát vett igénybe, a varrás pedig összesen másfél órát, készrevasalással együtt.
Érdemes több színben is elkészíteni.

5 megjegyzés:

Marcsi írta...

Igazad van,tényleg praktikus darab. A pulcsik alá szoktam felvenni ehhez hasonló felsőket.

Erika írta...

Nagyon jól ki lehet használni az ilyen pamut felsőket. Általában mellénnyel, rövid ujjú felsőkkel szeretem hordani. De varrni nem szeretem!:((

honfiviki írta...

Nekem az ujja miatt tetszik nagyon! Szeretem a hosszú ujjú holmikat, főleg, ha rálóg a csuklóra, vagy ha ennyire redőzött. Te Nóra! Rendelésre nem készítesz ruhákat?

MushyWear írta...

This is such a great turtleneck pattern! I love the fabric and color you made yours out of. Very classy looking.

Szemi írta...

Nagyon ügyes vagy, jó ez a pulcsi!

Néha kell az ilyen egyszerű darab is. Amúgy meg jól fel lehet dobni különböző kiegészítőkkel.