2010. november 11., csütörtök

Almás rétes - diétázóknak



Remek dolog, hogy a készen kapható rétestészta létezik teljes kiőrlésű lisztből is, így diétázó vendégeinknek sem kell kihagyni a desszertet.





A csomag 3szor 2 lapot tartalmaz. Egy tekercshez elegendő 2 lap, amit konyharuhára terítve, a két lap között olvasztott margarinnal kenegetve használunk.

A tölteléket a tészta egyik szélébe, egyetlen csíkban kell felpúpozni: először egy sor darált dióval hintettem meg (hogy felszívja az alma levét), frissen ráreszeltem a hámozott almát, megszórtam xilit édesítőszerrel, kevés fahéjjal és feltekertem.

A rétestekercseket - sütőpapírral bélelt - tepsibe téve megkenegettem még egy kevés olvasztott margarinnal és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt piros-ropogósra sütöttem.

5 megjegyzés:

Erika írta...

Hmmm, én ma még nem is ettem. Nyitva hagyom az ablakot.:)) Jó? Nagyon guszta!!!
Amúgy melyik az a réteslap amely teljes kiőrlési lisztből készül?

Nóra írta...

Jó, küldöm fénypostával! :-)
A piros madaras hipermarketben vettük. Könnyű megtalálni, feltűnően rá van írva, hogy teljes kiőrlésű, és ott volt a hagyományos rétestészták között.

Szemi írta...

Nagyon guszta lett! :))

Monaline írta...

Nagyon jól hangzik,kár hogy a madaras messze van tőlünk,de talán lesz a fenyőfás,vagy csíkos hiperbe.Vagy keresek receptet rá:)

Nóra írta...

Köszi Szemi. :-)
Monaline, a fenyőfásban is kapható.