2015. szeptember 2., szerda

A varrás nemzetközi hónapjaIgen, már ilyen is van, sőt nem is új keletű: Ronald Regen 1982-ben hozta rendeletbe, hogy minden év szeptembere legyen a varrás hónapja. Nem volt rest ugyanis felismerni az otthonvarrás fontosságát, hasznosságát a család számára.

Egy angol nyelvű oldalon találtam ezt a cikket, amit lefordítva osztok meg a blogon, bízva abban, hogy itthon is segít a varrás népszerűsítésében, és egyre többen kezdenek neki (újra) ennek a remek hobbinak.

„Vissza az iskolába, a mindennapok rutinjához, és igen, vissza a varráshoz is, mivel a szeptember a Varrás Nemzetközi Hónapja. Ha egész nyáron lazsáltál, és az anyagok és varrnivalók kupaca csak nőtt, akkor itt az ideje sebességbe kapcsolnod és elkezdeni varrni!

Lássuk, mi az az öt legfontosabb kérdés, ami felmerül a varrókban a Varrás Nemzetközi Hónapja kapcsán.

1.     Van Nemzetközi Varrós Hónap?
Hát, ha van nemzetközi fánk nap, akkor kell valami nemzetközi varrós is.

2.     Ez azt jelenti, hogy az ismert közösségi oldalakon emlékeztetnem kell mindenkit, hogy én varrok és kívánjak mindenkinek boldog nemzetközi varrós hónapot?
Igen, pontosan ezt kéne tenned, mert a varrás nagyszerű dolog és titokban mindenki azt kívánja, hogy bárcsak tudna varrni, és ezért irigyek rád. És még azt is akarják tudni, hogy fel tudod-e varrni a nadrágjuk szárát. ;-)
                        
3.     Lehet, hogy már el is felejtettem varrni nyaralás közben. Már azt sem tudom, hol van az a szabásminta, amit áprilisban kiszabtam.
Ne aggódj, olyan ez, mint a biciklizés. Egyszer már megtanultad és vissza is fog jönni, emlékezni fogsz, milyen jó mulatság ez.

4.     Lehet még ebben a szezonban is vidám ruhákat varrni?
Természetesen. Egy könnyű ruha megvarrása tökéletes a visszatéréshez. A „lépésről lépésre haladás” a kulcs.  Ja, és ne válassz fehéret egy átdolgozott nap után (az melléfogás lenne)!

5.     Talán, varrok végre egy dzsekit ebben a hónapban. Jaj, várj…, szükségem van hozzá anyagra, közbélésre, bélésselyemre, cipzárra, gombokra, és válltömésre?
Hajrá! Tudtad, hogy ha a nemzetközi varrós hónapban varrsz valamit, akkor sokkal több szerencséd lesz vele?

Boldog Nemzetközi Varrós Hónapot mindenkinek!” - cikk innen

Nincsenek megjegyzések: