2014. január 6., hétfő

Pink orchidea

Izgatottan, suttogva pletykálkodva kürtölöm a kérdést, hallottátok, hogy 2014. év trendszíne a „pink orchidea”? Azaz a fukszia-lila-kiabáló rózsaszín színskálán mozogva lehetünk nyerők, nemcsak otthonunk dekorálásában, de az öltözködésünkben is.

Nem azt mondom, hogy most aztán uzsgyi, irány a legközelebbi pláza és cseréljük le ruhatárunkat, inkább csak azt, hogy ha jártunkban-keltünkben látjuk ezt a rikító színt, ne borzadjunk el, hanem megértéssel kezeljük.

Elborzadni - különben is, - csak azok fognak, akik már vannak annyi idősek (mint pl. én is), hogy már átéltek egy nagyobb lilakorszakot az 1980-as években, amikor gyakorlatilag nem volt olyan nő, akinek minimum egy, de inkább kettő nagyonlila cucca ne lett volna a gardróbban.  
Olyan emlékeim vannak a korszakról, mint például, amikor egy (vagy inkább a legtöbb) klasszikus külsejű, dauerolt csavarócsigákba rendezett frizurás, idősebb hölgy felvett egy sötétlila horgolt kalapot (!), vagy egy ugyanilyen színű szövetkabátot. Ráadásként, fukszia színű rúzst választott hozzá (és nem vette észre, hogy a fogát is megfogta). 
Nekem, mint tini lánynak volt akkora mázlim, hogy anyukám Bécsből tudott hozni egy (most már tudom a jó színjelzőt) orchidea pink, rövid szárú, feketével rajzolt törökmintás, pihe-puha velúrbőr csizmát! Állati büszke voltam rá (még ma is).



Szóval, nekem ilyen képek ugranak be a lila ruhadarabokról, de ígérem, hogy nyitott leszek az új trendre és talán veszek/varrok legalább egy-két apró kiegészítőt, ami feldobhatja a még mindig trendinek számító szürke ruhatáramat. Mert ahhoz illene…hm, jobban belegondolva, nem is rossz ötlet.

(fotók: google)

1 megjegyzés:

Marcsi írta...

Akkor ez az én évem lesz!