2010. július 7., szerda

Napsütötte Toszkána













A cím utal Frances Mayes könyvére, amit előszeretettel olvasok újra és újra, néha csak felütöm itt-ott, megkeresek benne egy receptet vagy egy vacsora leírását. A könyv engem is kiváncsivá tett Toszkána iránt és immár másodszor jutottam el oda.
A korábbi - négy évvel ezelőtti - kiránduláson megnéztük Volterrát, Pienzát, Sienát, Montalcinot, San Gimignanot - hogy csak a legszebbeket említsem -, idén pedig Firenze, Arezzo, Cortona (a város, melynek közelében az írónő is él) és Chianti városkái kerültek sorra.
Űgy éreztem magam, mintha magam is a könyvből léptem volna ki, nem tudtam betelni a ciprusok, pineák, magnóliák látványával. Szántunk időt arra, hogy megkóstoljuk a helyi gazdaságok borait, olíva olaját és láttuk, hogy ürül ki egész Firenze az olasz focimeccs alatt.
Egy igazi várban laktunk egy Firenzéhez közeli dombtetőn, amit tulajdonosai igyekeztek a lehető legautentikusabban helyrehozni - annak minden előnyével és hátrányával. Saját bort és olajat készítettek ők is, kis kápolnájukban pedig romantikus esküvő tanúi is lehettünk.

6 megjegyzés:

zazálea írta...

Minden nyáron elolvasom a könyvet, enélkül nincs nyár nekem. Az első a legjobb, a második is jó, a harmadik már nem tudott lekötni, utazgatott a világban. Ismered őket?

Nóra írta...

A harmadikat nem ismerem azt hiszem, melyik az?
Nekem a képes albumuk van még meg, így fotókon láthatjuk azokat a helyeket, amikről korábban írtak.

Marcsi írta...

Ez a táj valóban gyönyörű!
Csend és nyugalom árad ezekből a képekből.

Szemi írta...

Istenem, ez gyönyörű lehetett!
Nem csodálom, hogy jól érezted magad, és visszavágysz erre a helyre!

Csipkeherceg írta...

Kreatív blogger díj!
Tőlem, Neked :)
A díjért "átvételéhez" kérlek látogass el a blogomba :)

anyapötty írta...

Gyönyörű helyen jártatok!
Mi majd csak jövőhéten indulunk Olaszországba,már alig várom.Nagyon szeretem őket, ha tehetném ott élnék!