2010. június 1., kedd

Bougainvillea-szín nadrág



Úgy kezdődött, hogy megláttam a méteráru boltban ennek a két - meglehetősen élénk színű - anyagnak a mintadarabkáját, de én nem nagyon szeretem a len anyagot és ez a szín túl élénknek is tűnt, így gyorsan lemondtam róla.
Azután mégis ott motoszkált a fejemben és időnként eszembe jutott, hogy miket lehetne belőle készíteni, de mindig elhessegettem, hiszen nekem nem is tetszettek...
Aztán megláttam egy lenből készült felsőt az egyik korábbi Burdában, és régóta nézegetek egy nadrágot is... és hirtelen összeállt a kép, hogy mit is lehetne ezekből varrni. Amikor megtudtam, hogy megérkezett az anyag a boltba, nem volt már kérdés, rögtön vettem belőle. Ráadásul kiderült, hogy az egyszínűből létezik rugalmas pamut is, ami sokkal alkalmasabb ehhez a szűk szárú, háromnegyedes hosszú nadrághoz.
A most háttérként szolgáló tarka lenből lesz a felsőrész, és íme az elkészült nadrág.
Sajnos nagyon nehéz nadrágot - test nélkül - fotózni, nézzétek el nekem, hogy inkább a részleteket hozom.
Fotó innen.

7 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon tetszik a fazonja és a színe is. Szerintem sokkal jobban mutat ebből a színből mint a sárgából. Tényleg melyik évjáratú Burdából való? Nagyon gyanús, hogy nekem nincs meg.:(

Nóra írta...

Köszönöm szépen.
2006/6. szám, odacsempésztem az egyik fotóra, hogy látszódjon a címlapja is.

Szemi írta...

Szuper lett, biztos jól fog mutatni azzal a felsővel!

Csak gratulálni tudok,nagyon ügyes vagy!

anyapötty írta...

Fantasztikusan jól néz ki! Szuper lesz hozzá a mintás felső! Ha len akkor lehet,hogy ilyenből varrok magamnak nyáriruhát.

Marcsi írta...

Klassz lett a nadrágod! A blúz anyaga is rendkívül tetszik.
Szinte hihetetlen, de velem is hasonló történet játszódott le. A nadrág anyaga az én esetemben sötét lila és a blúz egy lilás- türkizes csíkos krepp. A 2010/3. Burdából kimásoltam a szabásmintákat, már csak a varrás van hátra.

Nóra írta...

Köszönöm szépen Nektek is. :-)

Anyapötty, igen, a mintás anyag len (a Jojóból). Milyen ruhára gondoltál?

Marcsi, nagyon kiváncsi vagyok, tedd fel a blogra minél előbb! :-)

anyapötty írta...

A júniusi Burdában van egy fehér,vállpántos,hosszú nyáriruha. Nem tudom milyen anyagból írják mert még nem vettem meg az újságot,de van fehér lenből nyáriruhám,ezért gondoltam, hogy a következő színes lesz.