2013. január 18., péntek

Behavazódtam.


Mostanában kevesebb időm jut varrni, pedig ki van szabva már a következő darab.
Addig is, Beától kedvet kapva, én is megmutatom, milyen az utcakép körülöttünk.

Ehhez a sárga esernyős képhez fűzném hozzá, hogy: Képzeljétek, láttam Ted Mosby leendő feleségét (ha valaki ismeri az "Így jártam anyátokkal" c. sorozatot)!

Eközben a szobában beindult a virágzás:






2013. január 2., szerda

Üdv 2013!


Akármerre szörfözök is a neten, az elmúlt napokban, mást sem látni, mint újévi jókívánságokat, malacsültet, szerencse sütit, karácsonyfa mellett- vagy szilveszteri bulin készült fotókat.

Szaporíthatnám ezen bejegyzések számát én is, hiszen nálunk is volt malachús, sütöttem pogácsát és hájas sütit Szilveszterre. Nem maradtam ki a virsli evésből, ettem isteni (majonézes) salátákat és természetesen lencsét is. Sőt, áttáncoltam Szilveszter éjjelét, igen, (titkos!) gangnam lovaglótánc fotóim is vannak! ;-) Ahogy elnéztem a híradásokat, szinte minden országban terítékre került SPY ezzel a zenével, ahogy korábban megjósoltam.

A második kérdéskör ilyentájt: az „újévi fogadalmak”.  Két napja ez folyik a tévéből. Ki mit ígért meg az utca emberei közül? Csak ilyenkor lehet fogadkozni? Én szinte minden évszakban találok valamit, amit érdemes megígérni, aztán vagy betartom, vagy nem.

Néhány dolog azonban eszembe jutott, amit most megígérek Nektek: a sok vendégség után végre újra diétázni és sportolni fogok, kerülöm a cukrot és sok zöldségre, gyümölcsre vágyom a bonyolult és ünnepi ételek után. Talán csalásnak hangzik, hiszen ez nem is újévi, hanem ünnepi trakta utáni fogadalom és nem okoz nehézséget a betartása.
Ígéret vagy inkább ötlet, hogy szeretném - itt a blogon - bemutatni a kedvenc könyveimet, hűen elsődleges témánkhoz, az öltözködéshez, divathoz kapcsolódóakat.  Ez sem okoz fejfájást, alig várom, hogy belekezdhessek!

Nektek is azt javaslom, hogy olyasmiben gondolkodjatok, ami amellett, hogy testet-lelket megújít, örömet is okoz! 

Végezetül egy idézetet hozok, ennél jobbat nem is találhatnék egy újévi poszthoz:
"Aki meg akar tenni valamit, az talál rá módszert, aki nem, az kifogást!"