2012. március 21., szerda

Féraud kabát a Burdánál

 Hoztam olyan fotót, ami a Burda Blogon nem szerepel.

2012. március 19., hétfő

Versatile díj

Nagyon köszönöm Johannának és Tia Dia-nak, hogy rám is gondolt, amikor a kapott díj továbbajándékozására került sor.


Azonban két okból sincs könnyű dolgom:
A játék szabályai szerint fel kell sorolnom 7 ismérvet magamról; 
Már voltam olyan szerencsés és más kreatív vándordíjak kapcsán bemutatkoztam, elárultam magamról annyit, amennyit egy olvasónak elárulhatok. Ha ismerjük egymást személyesen is, úgyis sokkal több mindent tud rólam. Ha meg csak a Fűszeres Színeket ismeri, de azt rendszeresen olvassa, akkor is ismer, hiszen az egyes bejegyzésekben szinte mindig esik néhány szó magamról is. Aki meg egyik csoporthoz sem tartozik, azt valószínűleg nem is érdekli, hogy mi újság velem mostanában.

A másik fő szabály, hogy a díj vándordíj, tehát küldjem is tovább 15 másik, általam nagyra becsült blognak;
Már Johanna és Tia Dia sem tudott megnevezni 15 blogot, de nem azért, mert nincs ennyi „sokoldalú” blogger, hanem, mert már minden arra érdemes jelölt megkapta már ezen díjat.

Úgy oldom meg a dolgot, hogy ide, ide és ide linkelem a korábbi bemutatkozásaimat, és nekilátok felsorolni azokat a blogokat, akiknél a legtöbb időmet eltöltöm. Hogy ez kiteszi-e a 15-öt, vagy sem, nem tudom előre. Értesítem őket a jelölésről, de nem haragszom meg, ha nem viszik tovább a stafétát.

Utólag pedig még egyszer köszönöm!

Rosy 
Csokiparány Csenge

2012. március 13., kedd

Pezsgőszín szoknya a Burdánál


Láttátok már a Burda frissített honlapján a rakott szoknyámat?

2012. március 8., csütörtök

Szálirány


Ezt a szálirány dolgot nem értem. Őszintén. El tudná magyarázni nekem valaki?

Vannak anyagok, amelyek képesek arra, hogy túléljék, ahogy a méteráru eladó széthasítja. Kétségtelen, hogy úgy biztosan szálában szakad, de hogy egyenes, azt kétlem.

Rőfös szemmel az úgy pont jó, szabásra épp alkalmas, de varrós szemmel is? Mindössze fél méter pamutvásznat vettem, hogy egyenes csíkokkal elszegjem a legutóbbi köntösömet, de jó, ha marad nekem 35-40 centiméternyi hasznos anyag. Ha én is szálában tépem tovább, szerintem az nem lesz egyenes, vagy igen? Ti kipróbáltátok már a „tépve varrva”?


2012. március 5., hétfő

Neglizsé

A tavasz végérvényesen megérkezett, időszerű volt tehát a havas háttérkép és a téli gyapjúszövetekről készült fejléc-fotó cseréje. Az új szezont megújult, teljesen egyedi külsővel köszöntöm, remélem, tetszést arat!

Bejegyzéssel is készültem, amit most is a Burda oldalán nézhettek meg. 
Hallottatok már a neglizsé kifejezésről? 

2012. március 1., csütörtök

Chéri - Egy kurtizán szerelme

A címből lehet következtetni a történetre, és nem is ér különösebb meglepetés a film során sem.

A viszonylag langyos sztori mellett meg kell említeni Michelle Pfeiffer nevét, csodaszép és ragyogóan játszik, de leginkább a jelmez- és díszlettervező nevét érdemes megjegyezni: Consolata Boyle és Denis Schnegg.

Igazi századelős díszletek, kovácsoltvassal díszített paloták, pálmákkal dugig tömött üvegházak, csillogó automobilok, Tiffany lámpák és festett üvegajtók, minden, ami a szecessziós képzőművészethez tartozik, szinte már túlzó mennyiségben. És a jelmezek! Ha másért nem is, azokért érdemes megnézni bárkinek, aki szeret gyönyörködni régmúlt korok ruháiban.

Íme néhány fotó a filmből, kedvcsinálóként: