2011. november 28., hétfő

Adventi vásár

Már hagyomány, hogy amint lehetséges, ellátogatok – lehetőleg minél több – adventi, kirakodó vásárba. Tudom, hogy általában tömeg van, hogy telis-tele van bóvlival, és ha nagy nehezen találunk egy kézművest közöttük, vele általában minden hasonló megmozduláson lehet találkozni.

Ugyanakkor van egy olyan naiv elképzelésem, hogy a kilátogató tömeg – ahogy én is – ünneplőbe öltözteti a hangulatát, melegen bebugyolálja az idegeit, ezért gyakran és előzékenyebben hangzik el a bocsánatkérés, tülekedés közben. Vagy csak én képzelem bele?
Félreértés ne essék, tőlem (szinte) akármit lehetne árulni, nem szándékozom vásárolni semmit. Nem itt intézem az ajándékvásárlásomat, nem jön rám csillapíthatatlan vásárlási roham, egyszerűen csak élvezem a forralt bor és a sült gesztenye illatát, nézem az embereket, miközben a hideg kicsípi az arcomat.
Tegnap elsétáltunk a helyi, ünnepi fények felkapcsolására. A mellettem álló anyuka nyakában ülő kislány tapsolt örömében és azt kiabálta, hogy „ugye milyen gyönyöjű kajácsonyfa?”
Ti körülnéztek ezeken a sátoros ünnepeken? Nektek milyenek a tapasztalataitok?

2011. november 25., péntek

Farmerkabát a safari jegyében

Biztos ismeritek azt az izgalmas érzést, amikor bár senki nem láthatja - elég, ha mi tudjuk -, hogy vadiúj és csodaszép fehérnemű van rajtunk a ruha alatt. Ilyesmi az is, amikor egy olyan ruhadarabot viselünk, aminek a belseje is tartogat néhány meglepetést.

2011. november 16., szerda

Scarlett-zöld kabát



Emlékeztek arra a jelenetre az Elfújta a szél c. filmből, amikor Scarlett O’Hara a nincstelen, háborús időszakban, édesanyja szobájának zöld bársonyfüggönyeit szaggatta le és szabta fel - kedves dadája zsörtölődő segítségével – hogy egy abból készült, új, lenyűgöző ruhában indulhasson Rhett Butlerhez a börtönbe, segítséget kérni?

A cikk további részét a Burda oldalán olvashatjátok tovább. :-)