2010. március 25., csütörtök

Harlem Globetrotters





Tegnap volt szerencsém a New Yorkból érkezett Harlem Globetrotters csapatát játszani látni. Hihetetlen este volt, több ezer néző nevetett a kosárlabda csapat viccelődésein.
Gondolom, mindenki ismeri őket, ez nem egy hagyományos kosárlabda csapat, abban az értelemben, hogy nem veszik véresen komolyan a meccset. Gyakran kellett megszakítani a mérkőzést, mert mindig "történt" valami:
Előfordult, hogy az egyik játékos "ellopta" az egyik hölgynéző táskáját, és csak puszikért cserébe adta vissza, egy-egy pohár víz (egy ízben vödörnyi is) is a nézőkre borult "véletlenül". Megmutatták, hogy játszák ők a rugbyt, a kosárpályán. A nézőkkel közösen táncolták el a YMCA című számot, gyerekeket hívtak be a pályára és cserébe drága ajándékokat adtak.
Persze nem vonható kétségbe a tehetségük sem, valóban tudnak játszani, akrobatákat is megszégyenítő módon.

Játék!


Egyik kedvenc blogtársam, Marcsi hirdetett játékot, érdemes benézni hozzá!

2010. március 23., kedd

Lazac leveles tésztában


Mostanában nyelvvizsgára készülök, sajnos nagyon kevés szabadidőm van.
Azért mutatok egy finomságot, amit készítettem: Lazac, leveles tésztában.
Remek ünnepi fogás Húsvétra és tipikus böjti étel - ha eltekintünk a borsosabb árától.
A készen kapható leveles tésztát vékonyra nyújtottam, kétszer akkorára, mint a lazacderék mérete. Szép rózsaszín, szögletesre vágott, vastag lazacszeletet találtam a boltban. A halat ráfektettem a kinyújtott tészta egyik felére, sóztam, borsoztam és citrommal csepegtettem.
Ezután a tészta másik felét - egy speciális vágóhengerrel - berácsoztam. Kicsit megnyújtottam a rácsokat, hogy szétnyíljanak és ráhajtottam a lazachúsra. Körben összedolgoztam a tésztát, majd 200 fokos sütőben 20 percig sütöttem. Ezután kentem be kikevert tojással a tésztarácsokat és újabb 5-10 perc alatt pirosra sütöttem.
Párolt zöldségekkel és kaporszósszal tálaltam.
A receptet egy karácsonyi magazinban láttam, ahol még fokozzák a díszítést; maradék leveles tésztából csillagokat, virágokat szúrnak ki és kisütve azokat is, a tálaláskor azzal díszítik a tálat.

2010. március 17., szerda

Összefoglaló egy síútról


Az elmúlt napokban Tirolban voltunk. Azt hiszem, a fotók elmondanak mindent, nehéz szavakkal leírni, milyen szép dolog a síelés.








2010. március 4., csütörtök

Kockás dzseki


A mellényhez vásárolt steppelt anyag egy két és fél méteres darab volt, így jutott belőle nekem is egy rövid dzseki. Nem volt egyszerű kiszabni, a kockák miatt az egyes részeket egyenként fektettem fel, az amúgy is nagyon szűken mért anyagra.
Talán ez ment a leglassabban, meg a végén a kapucniba belefűzni az összehúzó zsinórt. :-)
A szabásminta a Burda 2010. januári számában található polárpulóveré, azt bővítettem ki és alakítottam hozzá az ugyanebben az újságban található kapucnit.
A két zseb cipzárral záródik, a kapucnit és az állógallért pedig ismét kordbársonnyal béleltem. Ezúttal - a lányosabb hatás kedvéért - nem feketével, hanem inkább bordóval.
Ez az utolsó télies ruhadarab az idén (bár ez is inkább átmeneti kabát vastagságú), jöhetnek a lengébb ruhadarabok!